۲۷ فروردین ۱۴۰۴

ترکیب یوگا با سایر درمان‌های آرتریت

در حال حاضر، درمان قطعی برای آرتریت وجود ندارد. بسیاری از افراد برای تسکین علائم، به داروها یا درمان‌های جایگزین از جمله یوگا روی می‌آورند.

Image of a yogi standing among fantasy leaves, her joints marked with red circles

 

یوگا برای آرتریت

 

آرتریت یکی از آن شرایطی است که می‌تواند حتی حرکات ساده را به چالشی تبدیل کند. کارهای روزمره ممکن است دردناک باشند و حرکت کردن ممکن است نسبت به گذشته به برنامه‌ریزی بیشتری نیاز داشته باشد.

 در حال حاضر، درمان قطعی برای آرتریت وجود ندارد. بسیاری از افراد برای تسکین علائم، به داروها یا درمان‌های جایگزین از جمله یوگا روی می‌آورند.

 می‌دانم که یوگا اغلب به ناحق به عنوان راه‌حل همه‌چیز معرفی می‌شود – از مشکلات روانی و استرس گرفته تا کاهش وزن و یبوست– در حالی که در واقع بیشتر به عنوان درمان کمکی توصیه می‌شود. اما چقدر حقیقت دارد که یوگا می‌تواند به افراد مبتلا به آرتریت کمک کند؟ آیا واقعاً می‌تواند باعث تسکین شود؟

در حال حاضر، درمان قطعی برای آرتریت وجودندارد. بسیاری از افراد برای تسکین علائم، به داروها یا درمان‌های جایگزین از جمله یوگا روی می‌آورند.همچنین می‌تواند به‌ طور قابل‌ توجهی بر درک ما از درد و رابطه‌مان با بدن تأثیر بگذارد. با ایجاد فاصله‌ای ذهنی از طریق تمرین‌های یوگا و مدیتیشن، می‌توانیم کمی آسان‌تر نفس بکشیم و زندگی روزمره را بهتر مدیریت کنیم.

 

بیایید ببینیم یوگا چگونه عمل می‌کند و چطور می‌تواند به افراد مبتلا به آرتریت کمک کند.

 

درک چگونگی کمک یوگا به آرتریت

 

آرتریت یک اصطلاح کلی برای مجموعه‌ای از اختلالات اسکلتی-عضلانی است. این خانواده شامل بیش از ۱۰۰ بیماری یا وضعیت مختلف است که می‌توانند افراد در هر سن، نژاد و جنسیتی را تحت تأثیر قرار دهند.

 وجه مشترک این شرایط، التهاب است که می‌تواند باعث درد، سفتی، تورم و در نهایت از دست رفتن عملکرد مفاصل شود.

 

انواع مختلفی از آرتریت وجود دارد، از جمله:

 

- استئوآرتریت – رایج‌ترین نوع که در افراد مسن‌تر شایع‌تر است و با فرسایش غضروف مفصل همراه است؛  

- آرتریت روماتوئید – بیماری خود ایمنی که در آن سیستم ایمنی به اشتباه به مفاصل حمله می‌کند؛  

- آرتریت نوجوانان – آرتریتی که در کودکان و نوجوانان زیر ۱۶ سال تشخیص داده می‌شود و بیش از یک مفصل را درگیر می‌کند؛  

- آرتریت پسوریاتیک – التهاب مفاصل که با مشکلات پوستی ناشی از پسوریازیس نیز همراه است.

 

چگونگی تسکین آرتریت از طریق یوگا

 

یوگا به عنوان روشی جامع برای سلامت جسم و ذهن، محبوبیت زیادی پیدا کرده و برای بسیاری از بیماری‌ها از جمله آرتریت، به عنوان فعالیت درمانی پیشنهاد می‌شود.

 مزایای یوگا برای افراد مبتلا به آرتریت شامل تمرین‌های آسانا (حرکات یوگا)، تکنیک‌های تنفس و مدیتیشن است. تحقیقات چه می‌گویند:

 

۱. افزایش انعطاف‌پذیری و تحرک مفاصل

یوگا، به‌ ویژه هاتا یوگا، می‌تواند تحرک مفاصل و ستون فقرات را بهبود دهد. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ نشان داد که تمرین منظم هاتا یوگا باعث افزایش قدرت عضلانی و انعطاف بافت نرم اطراف مفاصل می‌شود.

 

۲. تقویت عضلات برای حمایت بهتر

برخلاف تصور رایج، یوگا فقط کشش نیست. تمرین منظم آسانا می‌تواند عضلات را نیز تقویت کند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۲ نشان داد که یوگا می‌تواند دامنه حرکتی مفاصل و قدرت عضلات سالمندان را بهبود بخشد و در نتیجه ثبات مفاصل را افزایش دهد.

 

۳. مدیریت درد

یوگا در مدیریت درد نیز مؤثر است. یک مرور سیستماتیک در سال ۲۰۱۶ نشان داد که یوگا می‌تواند درد و سفتی مفاصل زانو را کاهش دهدو تحرک را بهبود بخشد.

 

۴. بهبود ادراک بدنی (پروپریوسپشن)  

تمرین منظم یوگا می‌تواند آگاهی بدنی از موقعیت اندام‌ها را افزایش دهد، که برای تعادل و هماهنگی مهم است. این موضوع می‌تواند به کاهش خطر زمین‌ خوردن و بهبود حرکت کمک کند.

 

۵. کاهش التهاب

یوگا از طریق اثرات ذهنی و بدنی خود، می‌تواند در کاهش التهاب مزمن نیز نقش داشته باشد. مطالعه‌ای در سال‌های اخیر نشان داد که انواع یوگا مانند جاپا یوگا و کارما یوگا در کاهش علائم التهابی در آرتریت روماتوئید مؤثر هستند.

 

یوگا و مدیریت درد در بیماری‌های مزمن

 

آرتریت یک بیماری مزمن است که می‌تواند خسته‌ کننده و دلسردکننده باشد. استراتژی‌های مدیریت درد در این مسیر بسیار مهم هستند.

 یوگا هم از نظر فیزیکی و هم ذهنی به مدیریت درد کمک می‌کند.

 

ارتباط ذهن و بدن

 

یوگا می‌تواند به جدا شدن ذهن از تجربه‌های بدنی کمک کند. درد مزمن ممکن است منجر به چرخه‌ای از اضطراب و ناراحتی شود، اما یوگا می‌تواند با ایجاد آگاهی ذهنی، این چرخه را بشکند.

 مدیتیشن و تمرکز بر تنفس، به افراد می‌آموزد که چگونه بدون قضاوت، درد را مشاهده کنند، و این باعث می‌شود شدت درک شده‌ی درد کاهش یابد.

 

تمرین‌های مناسب یوگا برای آرتریت

 

برخی از آساناها (حرکات یوگا) برای آرتریت مناسب‌تر هستند. این حرکات معمولاً کم‌ فشار هستند و بر افزایش قدرت و انعطاف تمرکز دارند.

 

حرکات پیشنهادی:  

- تاداسانا (حالت کوه)  

- اوتاناسانا (خم به جلو)  

- بوجانگاسانا (کبرا)  

- پیچ ستون فقرات (سوپتا ماتسیندراسانا)  

- بریج (ستوباندا)  

- کودک (بالاسانا)  

- کشش گربه-گاو  

- ویرابهدراسانا ۱ و ۲ (جنگجو)  

- شاواسانا (جسد)

 

توجه: استفاده از وسایل کمکی مانند بلوک،بند، پتو و صندلی می‌تواند حرکات را آسان‌تر کند و فشار را از مفاصل بردارد.

 

حرکاتی که باید در آرتریت از آن‌ها اجتناب کرد

 

برخی حرکات ممکن است فشار زیادی به مفاصل وارد کنند، به ویژه آن‌ هایی که بر یک مفصل تکیه دارند (مثل ایستادن روی یک پا یا دست‌ها)یا دامنه حرکتی بالایی دارند (مثل پیچ‌های عمیق یا کشش زیاد). این حرکات باید بسته به نوع و محل آرتریت با دقت انتخاب شوند.

 مثلاً ممکن است warriorI برای کسی با مشکل مچ پا مفید باشد، اما اگر زانو درد داشته باشید، باید از آن صرف‌نظر کرد.

ترکیب یوگا با سایر درمان‌های آرتریت

 

ترکیب یوگا با برنامه درمانی آرتریت می‌تواند بسیار مفید باشد، اما باید با احتیاط صورت گیرد. برخی درمان‌ها مانند دارو یا فیزیوتراپی باید با یوگا هماهنگ شوند. همچنین ممکن است برخی داروهای مسکن، احساس درد را کاهش دهند و منجر به آسیب بیشتر در صورت تمرین اشتباه شوند.

 بنابراین، حتماً پیش از شروع با پزشک مشورت کنید. پس از دریافت تأیید، یک مربی با تجربه پیدا کنید که تمرین‌ها را متناسب با شرایط شما تنظیم کند.  

 یوگا می‌تواند در صبح برای کاهش سفتی یا در شب برای آرام‌سازی ذهن مفید باشد. به بدن خود گوش دهید و یوگا را به عنوان ابزاری در کنار درمان اصلی در نظر بگیرید.

 

 

برای شرکت در جلسه اول کلاس یوگا در استودیو شانتی با ما در تماس باشید.

شما میتوانید از طریق پر کردن فرم یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید.

جدید ترین بلاگ ها