نقش یوگا درمانی در تقویت رایجترین روشهای رواندرمانی
یوگا نهتنها بر ذهن، بلکه بر سیستم عصبی، الگوهای حرکتی و مسیرهای تنفسی اثر میگذارد و این همان جایی است که درمان عمیق آغاز میشود.
در سبک زندگی مدرن، موارد ابتلا به درد زانو، درد لگن و مشکلات مرتبط با آنها به طور چشمگیری در حال افزایش است.
اغلب این دردها به مسائل مربوط به سبک زندگی،کمبود کلسیم و پوکی استخوان نسبت داده میشوند و معمولاً به عنوان بخشی از فرآیند طبیعی افزایش سن نادیده گرفته میشوند.
اما این نوع تشخیصها سطحی و در بسیاری از موارد نادرست هستند.
برای درک واقعی مشکل، لازم است تمرکز برپاها، به ویژه رانها و ساق پاها باشد؛ زیرا این قسمتها پایهی سلامت عمومی و طول عمر هستند.
به طور طبیعی، این موضوع به معنای قدرت و سفتی عضلانی است. اما اکثر افراد از زاویهای نادرست به آن نگاه میکنند که در نهایت بیشتر به بدن آسیب میزند تا سود برساند.
برای برخورداری از پاهایی سالم، باید عضلات ران و ساق به درستی همراستا (Align)باشند. اما تراز صحیح چیست؟
اگر عضلات پا در وضعیت درستی قرار داشته باشند، در حالت ایستاده با زانوهای صاف و کشیده، رانها باید کمی به سمت داخل متمایل باشند و در عوض، ساقها کمی به سمت بیرون تمایل داشته باشند.
چند روش ساده برای تشخیص این ناهماهنگی:
* در راه رفتن معمولی، آیا پنجهی پاها به سمت بیرون متمایل است؟
* آیا هنگام راه رفتن، فشار وزن بدن بیشتر روی لبهی بیرونی کف پا قرار میگیرد؟
* آیا فشار وزن بدن بیش از حد به سمت جلو یا عقب پا متمایل است، به جای توزیع یکنواخت؟
اگر پاسخ به هر یک از این سوالات مثبت است،احتمالاً زانوها به اصلاح نیاز دارند.
همچنین در حالت ایستاده، اگر زانوها به صورت طبیعی کمی خم باشند یا بیش از حد به عقب کشیده شوند، نشان دهندهی فشار غیرضروری بر مفاصل زانو است.
اگر با توجه به این نشانهها متوجه شدید که هم راستایی پاهای شما دچار مشکل است، باید هرچه سریعتر اقدام به اصلاح آن کنید.نتیجهی این اصلاح نهتنها در سلامت زانو و لگن بلکه در بهبود عملکرد قلب، رفع بسیاری از دردهای عضلانی و اسکلتی به ویژه کمر، سلامت پروستات یا عملکرد بهتر دستگاه تناسلی بانوان و بسیاری مسائل دیگر که ظاهراً بیربط به نظر میرسند، مشهود خواهد بود.
اما اولین تأثیر محسوس، در کاهش درد و بهبود سلامت زانو و لگن خواهد بود.
در واقع، میتوان گفت زانو اساساً برای تحمل بار مستقیم بدن طراحی نشده است؛ این فشار اضافی نتیجهی تراز نادرست عضلات ران و ساق است.
در صورت داشتن تراز صحیح، احتمال بروز هیچگونه درد مزمن در زانو یا لگن در طول زندگی بسیار کم میشود، و نیازی به درمان یا مداخلات پزشکی نیز نخواهد بود.
یوگا بهترین روش برای اصلاح ناهماهنگی عضلات پا است. بسیاری از تمرینات ورزشی دیگر با تمرکز مستقیم بر قدرت عضلانی پا، بدون توجه به تراز صحیح عضلات، باعث تشدید فشار بر زانو میشوند. برای تقویت عضلات پا، ابتدا باید وضعیت هم راستایی اصلاح شود.
برای این منظور بهتر است از متخصصین یوگا کمک گرفته شود که در زمینهی اصلاح تراز بدنی تخصص دارند.
یوگا برخلاف بسیاری از روشهای ورزشی متداول،تمرکزش بر آگاهی بدنی، تنفس هماهنگ و تراز صحیح اندامهاست. تمرینهای هدفمند در یوگا باعث افزایش درک فرد از نحوهی ایستادن، راه رفتن و نشستن میشود؛ این آگاهی به تدریج موجب اصلاح الگوهای حرکتی غلط و ناهماهنگی عضلات پا میگردد.
به عنوان مثال، تمریناتی مانند تاداسانا(حالت کوه)، ویرابهادراسانا (حالت جنگجو)، و اوتکاتاسانا (حالت صندلی)، تمرکز ویژهای بر تقویت عضلات ران، ساق و عضلات عمقی لگن دارند. این حرکات در عین حال که عضلات را تقویت میکنند، آنها را در راستای صحیح هم تنظیم میکنند.
یوگا همچنین به کمک تنفس آگاهانه و حفظ وضعیتهای ثابت، به فعالسازی عضلات کوچکتری که در پایداری مفاصل نقش دارند کمک میکند؛عضلاتی که معمولاً در تمرینات پرقدرت نادیده گرفته میشوند.
در مجموع، یوگا نهتنها با کمترین آسیب ممکن، به اصلاح ناهماهنگی عضلات پا کمک میکند، بلکه یوگا عملکرد مفاصل زانو و لگن را در طولانی مدت بهبود میبخشد و از نیاز به مداخلات درمانی جلوگیری میکند.
برای افرادی که به دلیل سبک زندگی نادرست،سن بالا یا محدودیت حرکتی نمیتوانند فوراً تمرینات یوگا را آغاز کنند، استفاده از کمربندهای حمایتی ران و لگن توصیه میشود. این ابزارها با ایجاد فشار اصلاحی، به ترمیم تدریجی هم راستایی عضلات ران کمک میکنند.
شما میتوانید از طریق پر کردن فرم یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید.