۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

چگونه یوگا را در یک روز پرمشغله بگنجانیم

بسیاری از ما احساس می‌کنیم که زمان کافی در طول روز وجود ندارد، یا شاید زمان هست، اما کارهای زیادی وجود دارد که آن را اشغال می‌کند.

Female employee sitting at desk with laptop in lotus meditation position wearing formal wear

چگونه یوگا را در یک روز پرمشغله بگنجانیم

 

بسیاری از ما احساس می‌کنیم که زمان کافی در طول روز وجود ندارد، یا شاید زمان هست، اما کارهای زیادی وجود دارد که آن را اشغال می‌کند. هر یک از ما فهرستی از کارهایی داریم که باید در یک روز مشخص انجام دهیم، واین فهرست‌ها اغلب ما را دچار احساس فشار، خستگی و شتاب‌زدگی می‌کنند.

 در این شرایط، چگونه می‌توان زمانی را برای یوگا یا مدیتیشن اختصاص داد؟ و چگونه می‌توان این کار را طوری انجام داد که احساس گشودگی و آرامش در زندگی ایجاد کند؟

 تمرین یوگا بر پایه‌ی سنت و فلسفه‌ای هزاران ساله استوار است. یکی از مهم‌ترین منابع راهنمای تمرین یوگا، کتاب «سوتراهای یوگا»نوشته‌ی حکیم پاتانجلی است؛ مجموعه‌ای از ۱۹۶ آیه‌ی کوتاه که اصول بنیادین یوگا را بیان می‌کند. در این کتاب یاد می‌گیریم که برای تجربه‌ی فواید ذهنی و جسمی یوگا، تمرین باید پیوسته، منظم و با نیت خالص انجام شود. این نکته برای کسانی که تازه می‌خواهند وارد مسیر یوگا شوند بسیار حیاتی است، زیرا همه با امید بهره‌مندی از مزایای آن قدم در این راه می‌گذارند.

 اکنون با این درک که تمرین یوگا نیاز به تداوم دارد و در گذر زمان شکوفا می‌شود، باید به تعهد و صبوری توجه کرد؛ دو ویژگی ارزشمندی که خود به یکی از هدایا و نتایج تمرین نیز تبدیل می‌شوند. در ادامه سه ستون حمایتی برای حفظ تعهد به تمرین معرفی می‌شود که می‌تواند برای دیگران نیز مفید باشد.

 

۱. فضا ایجاد کن

 

این بخش شامل دو بعد فضا در حوزه‌ی زمان و مکان است.

 در وهله‌ی اول، فضای فیزیکی اهمیت دارد.اختصاص دادن فضایی در خانه برای تمرین یوگا، به ایجاد تعهد نسبت به تمرین کمک می‌کند.وقتی برای ساختن یک مکان انرژی و توجه صرف می‌شود، این فضا کیفیتی مقدس پیدا می‌کند که ذهن و بدن نسبت به آن واکنش مثبت نشان می‌دهند. جایی برای پهن کردن مت یوگا مشخص کن، جایی که به آن معنی و هویت تمرینی داده شود.

 در وهله‌ی دوم، باید فضایی در زمان برای تمرین ایجاد کرد. این بخش ممکن است چالش‌ برانگیزتر باشد، زیرا بسیاری از افراد می‌گویند:"وقت ندارم." اما وقتی با خود صادق باشیم، این جمله حقیقت ندارد. زمان وجود دارد، اما اولویت‌بندی به گونه‌ای است که یوگا در آن جایی ندارد. بنابراین باید تصمیمگرفت که آیا یوگا یک اولویت است یا نه، و اگر هست، باید زمانی برای آن در نظر گرفت.گاهی نیاز است برخی اولویت‌ها جابه‌جا یا حذف شوند تا برای یوگا جا باز شود.

 مربی‌ای به نام مری پرفونتین آموزه‌ای دارد:هر روز برای اولویت‌ها سه انتخاب وجود دارد – برون‌سپاری، حذف یا انجام دادن. برون‌سپاری یعنی کاری را به شخص دیگری واگذار کردن؛ مثلاً درخواست از یک مادر دیگر برای رساندن فرزندان به تمرین فوتبال که فرصتی برای تمرین در خانه ایجاد می‌کند. حذف یعنی تصمیم به انجام ندادن برخی کارها؛ مثلاً در روزهای دوشنبه لباس نمی‌شویم، شام نمی‌پزیم یاکار آنلاین انجام نمی‌دهیم تا زمانی برای یوگا آزاد شود. انجام دادن یعنی انتخاب برای به پایان رساندن یک کار مشخص. تمرین خوبی است که فهرستی از اولویت‌های روزانه تهیه شود و کنار هر کدام علامت B(برون‌سپاری)، H (حذف) یا A (انجام) گذاشته شود.

 

۲. از قبل برنامه‌ریزی کن

 

برنامه‌ریزی یکی از کلیدهای حفظ ثبات در تمرین است. وقتی تمرین در تقویم روزانه یا دیجیتالی به همان صورت که جلسات کاری یا قرارهای اجتماعی ثبت می‌شود، از پیش تعیین شود، احتمال بیشتری دارد که آن را جدی گرفت و برایش وقت و انرژی گذاشت. این کار پیامی به ذهن ناخودآگاه می‌فرستد که این فعالیت آن‌ قدر مهم است که باید در برنامه گنجانده شود.

 زمان و دفعات مناسب را انتخاب کن و تمرین را برای یک ماه آینده در تقویم ثبت کن. به آن زمان احترام بگذار و بقیه‌ی برنامه‌ها را حول آن تنظیم کن.

 

۳. بدون انتظار یا محدودیت تمرین کن

 

اکنون که زمان و فضا فراهم شده و تمرین آغاز شده، باید به نحوه‌ی حضور خود در تمرین توجه کرد. بسیاری از افراد به دلیل نرسیدن به هدف یا توقعاتی که از خود دارند، تمرین را رها می‌کنند. ذهن انسان تمایل به خود انتقادی و شرمساری دارد؛ وقتی به آنچه انتظار داشته نرسیده‌ایم، خود را سرزنش می‌کنیم. این احساس‌ها خوشایند نیستند و اغلب موجب دلسردی می‌شوند، به‌ ویژه در مراحل ابتدایی تمرین.

 برای همین باید بدون انتظار و بدون محدودیت بر روی مت حاضر شد. نیازی نیست که تمام حرکات کامل انجام شوند یا تمرین حتماً مدت مشخصی داشته باشد تا احساس موفقیت ایجاد شود. این آزادی عمل باعث می‌شود محدودیت ذهنی از بین برود و گاهی فرد خود را با توانایی‌هایی که در طول تمرین بروز می‌دهد شگفت‌زده کند. در نهایت، هر تمرین موفقیت‌آمیز حس می‌شود و انگیزه برای بازگشت به تمرین بیشتر می‌شود.

 

یوگا ابزار قدرتمندی برای رشد شخصی، بهبودی و یادگیری است. امید است این نکات به ادغام یوگا در زندگی روزمره کمک کند تا بتوان از مزایای این مسیر در زندگی بهره‌مند شد.

 

 

برای شرکت در جلسه اول کلاس یوگا در استودیو شانتی با ما در تماس باشید.

شما میتوانید از طریق پر کردن فرم یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید.

جدید ترین بلاگ ها